14.12.2015 г., 17:40 ч.

Преход 

  Поезия » Гражданска
421 0 1

Учи, следвай, работи,
роди се, живей, умри.
Изгний като поредното цвете
в градината на олигарха,
но бъди тих, че България
е в свойта дрямка.
Левски, Ботев!
Бенковски, Караджата!
Паметта им ти почитай,
окичи техните гробове
с увехналите си цветя,
ала не очаквай
духът им да покълне,
не осланяй се на надежда,
българино, а просто спи.
Гласувай, та нали
сме демокрация!
Не гледай ти нашата стагнация,
тя е просто преход
към пределно ясна дестинация!
Билет за първа класа закупи,
чалгата си усили,
в ритъма на Европа се пренеси
и си повтори
"Жив съм, здрав съм, евала ми!".

© Звезделин Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??