1.09.2013 г., 13:43 ч.

Преход(ност) 2 

  Поезия » Философска
925 0 5

                ПРЕХОД(НОСТ) 2

 

Изтече бързо като мимолетна рима
не само август, цялото житейско мое лято.
След двадесет и седем хилави години
настъпва вече неизбежно преходната дата.

 

И както предполагах, нищо не остана –
ни виво, ни алегро, нито даже модерато.
Замлъкнаха беззвучни летните камбани.
Единствено блести измамна есенна позлата.

 

Блести фалшиво, хладно, с привкус на разделност.
А някой казваше, че есента била богата
на тихи ценности. Каква ли всъщност ценност
е лентото на есенния носталгичен вятър... 

© Атанас Димитров Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??