22.04.2010 г., 22:01 ч.

Преждевременно 

  Поезия
1385 0 9

Преждевременно


Попитай ме дали знам кой управлява,

дали утре ще вали;

колко жестоко е всичко в забрава

и как историята без плод сама се руши.

Не знам, като зимна приказка съм в душата,

оглупяла от толкова лед през тези дни

и не, че имам пращяща от важност задача,

а защото толкова много ми се мълчи...


За продавачката, която (кръст) я боли...

За светофара, взел ми онази минута...

За детето, което (само) наляво-надясно върви...

За правописа, който уморен се напука.


Попитай ме за днешното време

или помня ли сън;

колко много научих от вчера

и как ще направя от зеленото път.

Не знам, важното ли е доброто,

намери ли си мерата след мен?

Кому е нужно тихичко и кротко

то битово да ме човърка всеки ден...


За продавачката, която (кръст) я боли...

За светофара, взел ми онази минута...

За детето, което (само) наляво-надясно върви...

За правописа, който уморен се напука.


22 април 2010

 

© Боряна Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??