14.05.2017 г., 23:59 ч.

Прекалената любов 

  Поезия » Любовна
465 4 9

                         Too much love will kill you. 

                                     Brian May


Помъчих се да те напиша в проза,
но ти ще се превърнеш във роман,
започнах стих, но става розов,
неприличен, дълъг и неизживян...

Опитах се и песен да измисля,
но в тишината си – крещях без глас,
картина нарисувах, късах листи,
и псувах, пиех и гълчах...

Накрая ми остана да те моделирам,
ръцете ми обаче потреперват,
и глината ми бяга, и се спирам,
сълзите ми за теб са по вечеря...

Ще те обичам, колкото обичам!
И чувствата си няма да ги крия!
Ще бъда аз, но друг – различен,
прекалената любов ще ни убие...


Данаил Антонов
Danny Diester
Diester's Poetry
08.05.2017

© Данаил Антонов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??