Сън не ме лови и пиша...
Ще го пратя, може би.
Ала без да се подпиша,
пък дано се сетиш ти
на кого си с мигли пърхала
и ума му си отвяла.
А душата му пияна
от ракия отлежала
в рими взела та пропяла.
Та цяло село му се смее,
где се чуло и видяло
попа за любов да пее.
Аз май взех, та се издадох,
Бог над мен да се смили!
Как да водя литургия утре,
на черква като дойдеш ти?!
© Врабчето Всички права запазени