3.04.2024 г., 17:57 ч.

Преодоляване на зимата 

  Поезия » Строги форми
86 2 3

ПРЕОДОЛЯВАНЕ НА ЗИМАТА

 

Не разбирам щурчетата как

оцеляват в омразната зима,

кой ли свише подава им знак,

че сменен е проклетият климат

 

и ведно с непрогледния мрак,

преживените дни в недоимък,

непрестанно протяжния грак,

предвещавал тъги непростими,

 

разпилява се пищният злак –

ибришим от въздишки зелени,

и по тънките пролетни вени

 

плъзва слънчице радостно пак –

из безкрайната моя вселена,

за чиято любов съм родена.

© Валентина Йотова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??