19.02.2009 г., 20:17 ч.

Прераждане 

  Поезия » Друга
508 0 2

Хаос... и мрак...
Безкрайна самота...
На омразата попаднах в плен.
С болезнената тежка празнота
се борих ден след ден.
Завладян от сила зла –
нестихваща горяща рана.
Дълбоко в мен живя
ангел на смъртта...
Разяждаше ме той отвътре
и... нищо не остана...
Окован стоях зад ледена стена.
А там, след дълги размишления
достигнах до едно решение.
И тъй започна кървава война...
Надежда... чакан миг...
или... съдба!
Родих се аз за нов живот
под прояснилия се небосвод.
И пак поех да търся бряг,
а твоят светъл лик
бе пътеводната звезда...
Нов изгрев... и... любов...
Едничко нещо искам само:
„Бъди завинаги до мен.”
Отпусна леко ти глава
на мойто твърдо рамо... и...
за пръв път бях истински сразен...

© Александър Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??