21.03.2024 г., 20:51 ч.

Прераждане на Левски 

  Поезия » Друга
93 1 0

Прераждане 
                    на Левски

 

    Дяконе, ако някой път 
                Бог те възкреси, 
    не идвай в този свят 
            на алчност, мекерета!
    Не вечност, а парата – 
                    Човека го краси!
    Гниди, гьон сурати – 
            с червени тескерета 
    властват, парадират, 
                не с дела, с много думи!
    Угоени, във разкош – 
            грабят те народа!
    Живуркат в грях!
            Не чака ги въже, куршуми…,
    а просто – нагли – 
                    че от друга са порода!
    Та питам, байно ле, 
                за кого да умирам?
    За тез апартаментчици, 
                    или подлостта?!
    Свели ме до просяк – 
                трохите да събирам!
                *   *   *
    Ти себе си загуби!
                Спечели Вечността!
    И прости ми, че в този свят 
                            не те намирам 
    сред плужеци и знам, 
                чужда ти е пошлостта!
        

    28.02.2020 г.
    Стоян Койчев - Шани

© Стоян Койчев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??