15.01.2023 г., 7:55 ч.

Престъпно и безумно 

  Поезия
886 10 13

Да слушам тихо тази силна музика
е толкова престъпно и безумно.
А думите и такта неподкупни са...
въртят се и въртят ме...
Ще се съмне.


Ще хукне мисълта ми запечатала
разхвърляните точици на нотите,
които като птичета крилати
небе подреждат в края на посоките.


Не чуваш ли, земята е претърсена?
Съкровище, компасът си не вярва!
Изгубената песен не е мъртва,
не я търси през рамо и на карта.

© Бела Тихомирова Всички права запазени

Живее тя в душите на избраните.
тълпата заглуши я. Многолица.
Безпомощно се блъска. По калканите,
рисува си небе – да стане птица,
която на крилете – петолиния, ...
  633 
Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??