28.05.2024 г., 22:48 ч.

Пресъхват изворите 

  Поезия » Философска
65 0 0

Грешим, рушим, презираме и мразим,

загърбваме покорство, доброта.
На истината спомените газим
и чакаме фалшива свобода.

 

Прекършваме стеблото на живота
с превзета и нелепа суета,
а носим на илюзиите хомота
с посърналата чест на дързостта.

 

Загърбваме природните закони,
играем ролите на Богове,
а същността на сиви еталони
опитва хитро да ни призове.

 

Пресъхват изворите на човечност
и стихват стоновете на честта.
Остава само сивата небрежност
и покаянието на нощта...

© Наташа Басарова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??