Грешим, рушим, презираме и мразим,
загърбваме покорство, доброта.
На истината спомените газим
и чакаме фалшива свобода.
Прекършваме стеблото на живота
с превзета и нелепа суета,
а носим на илюзиите хомота
с посърналата чест на дързостта.
Загърбваме природните закони,
играем ролите на Богове,
а същността на сиви еталони
опитва хитро да ни призове.
Пресъхват изворите на човечност
и стихват стоновете на честта.
Остава само сивата небрежност
и покаянието на нощта...
© Наташа Басарова All rights reserved.