25.06.2007 г., 14:22 ч.

ПРЕТОПИХА ДО БЕЗЦВЕТНОСТ СЪЩНОСТТА МИ 

  Поезия
777 0 17

 

Претопиха до безцветност същността ми.
Пак потъвам до дълбокото на края.
Раздроб
иха на парчета цялостта ми
и с частиците ми
пренареждат Рая.

Изтънялата до скъсване безбожност
фанатично ще превърна в сляпа вяра.
Преминавам на червено. Невъзможност
е безплодната обреченост без мяра.

Мислите ми - омърлушени и прашни
ще
облепвам с цветно слънчево лепило.
И
почистените, пъстри и безстрашни,
ще са
рождеството, вярата изпило.


24.06.2007 г.

Д.Дечева

© Дарина Дечева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??