4.11.2017 г., 12:32 ч.

Превърнах се в огън пречистващ 

  Поезия » Философска
283 0 0

Нанасяше удар след удар...

събаря ме пъти безброй...

но винаги сила намирах...

изправях се все на нозе...

 

Но ето... врата ми ти сграбчи...

и вдигна ме горе с ръце...

погледнах очите ти пъстри...

и удар получих в сърце...

 

Усетих как в тия очички...

на първи път светли, добри...

се крие душа на змеица... 

зла, гладна за хорски душѝ...

 

Усмихнах се... своята сила...

аз пуснах от мен да струи...

превърнах се в огън пречистващ... 

превърнах се в светли лъчи...

 

Застелих 

по твоето тяло...

проникнах в душата ти аз...

и злото от нея превърнах

в прашинки, в безпомощен прах...

 

излязох от твоето тяло...

 и лик на човек придобих...

​​​​​ти падна след миг на земята...

под светлите топли звезди...

 

затичах се мигом към тебе...

и вдигнах те бързо в ръце...

след дългата битка, момиче...

другари сме...

не врагове!

 

 

© Андрей Андреев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??