2.11.2014 г., 17:40 ч.  

През Ада на нашата Любов 

  Поезия » Любовна
437 0 0

През Ада на нашата Любов

 

 

Не ми остави даже и постеля,

където да склопя очи.

Безмълвно пое – беше неделя

и нямо сърцето мълчи!

 

А исках да плача, да вия от болка,

пресъхнаха мойте сълзи -

и само небето свидетел е колко

съм страдал сред голи стени.

 

Сиротно самотен, напразно ни чака

домът ни със радост граден,

във него и нашата рожба изплака -

това беше миг съкровен.

 

Със теб преживяхме и радост и мъка

живяхме и в лудост и в страх -

и още ме топли неземната тръпка

от първия сладостен грях.

 

Когато със нежност ти ми отдаде

Вселената с твойта Любов,

за Нея дори да премина през Ада,

ще бъда на всичко готов!

 

 

Любомир Попов

© Любомир Попов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??