18.05.2018 г., 20:56 ч.

През бурята 

  Поезия » Любовна
254 4 4

Преминах през много сърдечни крушения,

чудак и самотник, но честно живял,

в тъгите и скърби сред нощните бдения,

с надежда съм твоето име мълвял.

 

Но ето сега съм безлик сред тълпите

и аз като всеки самотен човек,

вървя по следите, припомняйки дните,

оставил зад себе си в стария век.

 

Звезда непозната от друга вселена

кръжи по спирала в небесния свод,

от Рак долетяла във знак на Овена,

понесла в душата си звездния код.

 

9 февруари 2005

("Повеите на любовта" - първа книга)

Иван Митов

 

 

 

© Иванъ Митовъ Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??