Като бледа игра на ума
днес душата ти плът отшумява
в плетеницата мъртви представи,
от които сглобяват света.
Безразвойната басня за Днес
прелъстява към миг естеството;
Сякаш сън на душите, низпада
и заветът на първия жест:
като псалм на безсмъртна самотност.
И съблечен от морното Ние,
всеки търси покоя на ада.
Има среща, и съд, и дописване:
из пастта на всесянкова липса -
в страхота на гръмовно възкръсване.
© Константин Всички права запазени
Поздрави!