Пак… животът се обърка!
Майката ни разката!
Първо с Ковид ни побърка,
а пък след това с война!
Румен Радев - със юмрука
стори също куп бели!
С него свърши рахатлъка
в тилилейските гори.
Пръкнаха се тук ментета
от Москва и Учиндол.
И… с канадските момчета
си забихме автогол!
Пет-шест месеца начело
бяха Кирчо и Асен.
С тях започнахме - умело
да мечтаем за Шенген.
Но за ужас, Бойко Рашков,
с не подпухнало лице
вкара… Боко във ареста
с белезници на ръце!
И… арестът… не сполучи.
Бойко стана пак герой!
Той се вдигна - като куче,
зареден да води бой!
Слави, също се задейства
и измисли пъклен план.
На, Промяната въздейства
по команда на Доган.
Хвана - Лена - в изневяра
със канадския атлет!
С компромати ги подкара,
как подпират парапет!
И… правителството падна.
И-Тъ-Нъ-то го свали.
К’вото смогна, то открадна,
Киро с прякор се сдоби.
Оттогава - пРезидента
ни съставя кабинет.
Без контрол от парламента
и без никакъв отчет,
той палатки спря да праща
в боевете край Бахмут.
Към… Русия взе да хваща
този руски темерут!
На… братушките любими
стана верен бастион!
Затова - Шенген ще видим
през нагънат макарон!
Юри
Йовев
Май
2023 г.
© Yuri Yovev Всички права запазени