4.06.2004 г., 1:00 ч.

През нощта 

  Поезия
1464 0 1
Пътищата без кола изглеждат странно и красиво…
Смъртта те следва предпазливо в най-бялото на светещите кости
Особен хлад - среднощен повей
Това е мястото:
С ореол от тишина обвито и пейка в люлякови храсти
Тук аз съм рицар безпристрастен очакващ своите видения
Оплетена в бръшлян
Направена от мъх и лишей
С походка на развяна папрат и очи от лунен камък …
От някъде дойде Съдбата и каза ми:
“ Не ме обичай
За тебе Аз съм плаващ пясък”
Не вярвах!
Заблудих се в гората сред сенките стоях и пих пелин
уплашен смъртно от далечен писък.

© Весел Ин Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Интересна, бих казала абстрактна творба.Внушенията са доста тежки, но стихът ми допада.
Предложения
: ??:??