2.05.2013 г., 13:57 ч.  

През призмата на твоя ден 

  Поезия » Философска
380 0 2

През призмата на твоя ден



Казват: Меча в огън се калява,
както волята надвива слабостта,
както зърното изчиства се от плява,
както мъка се лекува с любовта.

А ти държиш - и хляба с ножа,
отмерваш всяка мисъл и съдба,
и все отбягваш някак си въпроса:
Какво е мястото ти във Света?

Неверници отричат се от тебе,
от твойта вяра, чувства и любов
и силна треска те изгаря. Стене -
денят - превърнал се във нощ.

Но погледа ти надалеко гледа -
напред към необятни бъднини
и всеки в теб едно съгледа:..
Света събран във твоите очи.

 

 

Лъчиста

© ЛЪЧИСТА Всички права запазени

Авторът е забранил гласуването.
Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??