28.02.2008 г., 17:59 ч.

При старите дървета 

  Поезия
548 0 16

 

 На баба Найда, която много ми липсва

 

 

На двора пак е тихо и спокойно...

Да седнем тук, при старите дървета!

Поливаше ги баба всяка вечер,

а ябълките бяха ей...й такива!

 

Ще ти разкажа колко бе красиво!...

 

Събуждаш се с усмивка дяволита,

надушил миризмата на мекици

и

топло мляко,

конфитюр от сливи...

А целият ти ден е като вино,

което пиеш бавно и с наслада...

 

Обичаше ни майката на мама

и ни даряваше с каквото може

отвътре,

от душата си голяма...

 

Но Господ я повика

на небето...

Останаха ни

старите дървета!...

© Руми Бакърджиева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??