13.09.2005 г., 23:53 ч.

Причастие 

  Поезия
754 0 0

Мълчиш, затворен и далечен,

Заровил думите във пясъка.

Измежду пръстите изтече

На оня миг последен блясъка.

Бразди зад тебе аленеят-

Изровени са от любов измъчена.

Едната топла, другата студена.

Едната с нежност, другата със злъч.

На друг живот прекрачи прага,

Не те привлича мъченичеството.

Не спирам порива ти- бягай!

Чертай отново път, обичай!

Създаден си да даваш обич,

Изпратен си от сътворителя

За да лекуваш болести и горест.

И мен докосна-

Ще умра прчистена.

© Вяра Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??