15.10.2007 г., 17:31 ч.

Причини 

  Поезия
547 0 9
Защо със грешния да спорим?
Защо от удара боли ни?
Защо с живота да се борим?
Е, казват, имало причини.
Причината - една основа,
живее и умира първа.
Причината, досущ отрова,
животът и смъртта разтърва.

Измислица или реалност?
Прекрасен ден или пък не?
Кратък път или безкрайност?
Избор... или не съвсем?

Причината - една и съща,
моментна е, но дълго трае.
Причината - тя все се връща
финален рунд да изиграе.
Играта е безумно груба
и всички фалша са избрали.
Една причина, после друга.
Различни ли са? О, едва ли...

© Петя Косева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??