12.08.2014 г., 13:02 ч.

Приказка 

  Поезия » Любовна
654 0 3

То беше в полунощ. Навън валеше

         безбрежна, феерична тишина.

Усещах как жестоко те болеше

         избликналото чувство за вина.

А сватбената рокля белоснежно

         блестеше върху тънкото ти тяло.

И беше полунощ. И беше нежна

         и дива тишина. Магия в бяло.

И беше мъртва жар и жива пепел.

         И шеметен мираж от красота.

И аз – един, единствен, ням свидетел

         на твоето разцъфване в нощта.

Лилави сенки падаха върху ми

         ефирно и прозрачно като креп.

Мълчах. Излишни бяха мойте думи.

         Защото те извираха от теб.

Когато всичко свърши най-накрая

         във пряспата на твойта голота,

така и не можах да разпозная

         мигът, от който почва вечността.

            

© Чавдар Тепешанов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • "Излишни бяха мойте думи.
    Защото те извираха от теб."

    Бих могъл да цитирам и цялото произведение,
    показвайки какво ме вълнува, не само в него,
    но и в поезията по принцип.
    Не го правя, защото тези стихчета, сами по себе си,
    казват всичко!
  • Браво!
  • Поклон пред такава поезия!
Предложения
: ??:??