11.01.2011 г., 21:58 ч.

Приказка 

  Поезия » Любовна
611 0 6

 

Във пламък гаснещ на светлик

удавено море сега блестеше.

Откраднат мит. Забравен миг

във пурпура на чашите горчеше.

 

Нощта отвори плахо своя храм -

на птиците душите да превърже,

но в полета и днес останал ням,

многопосочен. Сляп. И недовършен

 

изтръпнал, блед,  новороден денят

със властна светлина изми  вината.

И в шепите му слънчев прах разля

дъхът на Бог.

                           ... И - Сатаната.

 

 

© Емилия Николова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??