23.08.2012 г., 9:36 ч.

Приказка в приказката 

  Поезия » Любовна
513 0 6

ПРИКАЗКА В ПРИКАЗКАТА

 

 

Приказката свърши.

Събуди се красавицата и сама

от кулата на унеса излезе.

Мъчително изпъшка

след нея тежката врата,

а тя като мираж изчезна.

 

Напразно принцът оглупял

над пустото легло закърши пръсти

и дълго гледа към безкрая.

Но в него нищо не видя,

а вече беше непоправимо късно

да напусне тая стая –

 

захвърлен и забравен, и неутешимо сам.

Блесна нещо, той падна връз леглото и завинаги заспа.

 

© Ангел Веселинов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??