17.06.2009 г., 12:59 ч.

Приказка за едно поточе 

  Поезия
1092 0 12

          / автобиографично/

 

Мъничко поточе тръгнах

от върха на синя планина.

Хукнах, без да зная пътя,

без благословия, сам.

 

От земя излязох, във земята влизах,

жадни птици връщах към живот,

мътен влачех трупове и грижи -

наедрявах, заприличвах на поток.

 

Някъде загубих бистрия си поглед -

камъни прегръщах, във душата ми залъха хлад.

Загъмжаха твари - станах къс природа -

укротена във коритото река...

 

Някога ще стигна до морето.

Ще потъна в синята му пазва.

На върха на някоя вълна ме потърсете,

ако някога за нещо ви потрябвам!

© Ангел Веселинов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??