19.05.2013 г., 13:43 ч.

Приказка за лека нощ 

  Поезия » Любовна
2048 0 3

Заспали са навън цветята.

Полъхва галещо ветрец.

И сънено протяга се тревата,

припява в тъмното щурец.

Аз се сгушвам във тебе -

сърце до сърце.

Искам приказка,

искам малко чудо поне!

И какво от това,

че сребреят косите,

щом в небето над нас

грее медена пита?

Щом споделяме тази

мълчалива любов

и грижовно я пазим

от нечакано зло?

И до тебе заспивам,

не усещам почти

как нощта ни завива

с топли едри звезди.

© Здравка Маринова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??