24.08.2010 г., 7:36 ч.

Приказка за лека нощ 

  Поезия
886 0 6

„Nowhere” е някъде тук.

В ритъм „and blues”…

Където блусът

е повече „blue”

от мелодия

за събуждане. С приказка.

Където животът

не е с вкус,

целувки -

портокалова зима,

червило

от пощенски пликове.

 

„Nowhere” е някъде там,

изкушен от предчувствия.

Където сбогом

е „връщане”. Монета.

Но само с „тура“.

И грешка печатна  в

сърцето ми.

 

„Nowhere” е някъде в нас.

Където

длан върху длан

е облог. Умишлен.

И винаги -

                   губещ.

 

„Nowhere” е някой.

След един светофар.

В пиано от ехо.

За който съм чувала…

Без думи. Без -

Музика.

 

Аз и ти… сме някъде там.

Някъде тук.

Без възвръщане.

Тази длан.

Този свят.

Е толкова блян.

И доказан -

         от себе си,

случващ се...

Когато си сам,

си най-много. С мен.

По-близък.

Пò тук.

Където

пулсът  е повече блус

на мелодия  

с „лека нощ”… в приказка.

 

© Киара Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??