15.12.2007 г., 7:27 ч.

Приказка за лека нощ 

  Поезия » За деца
1468 0 24

Приказка за лека нощ
                  
                                                  на Валя


С вълшебна пръчка в съня ми долетя
малка лебедово красива фея...
В погледа - сияещи звезди,
но не от щастие - проблясват мънички сълзи.
Сънят ми учуден разтърка очи,
преди да забележи -
дупка - карфичка на крилете златни.
Сънят се усмихна ангелски,
събра звезден прах от миглите си,
за привкус - малко приказни мечти
и с целувка долепи
чудния лек на крилете и...
Нежна светлина ги заслепи
и дупката с паяжинка сплете.
Феичката политна към нови мечти,
пръчката вълшебна захвърли,
реши - непотребни аксесоари.
С приятели добри - вълшебства си създавайте сами!

© Таня Атанасова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??