2.01.2011 г., 11:38 ч.

Приказка за нов живот 

  Поезия » Любовна
1095 0 9

От фойерверките, пръснати от сърцето,
от бездумията, дето дълго таях,
пламна в цветнеене цяло небето,
звезди затанцуваха, а аз със тях.
Чудна приказка с думи вълшебни
се роди от обичащото ми - лудо сърце,
затуптя с камбанките нежни пулсът му
и задъхтя на сплетено любовно венче.
Всички шумоления на бистри потоци
вля във музика - песен от стих,
със звънчелистни стъпки от танци
запрелиства душата ми с чуден триптих.
Заръмя от усмивките на всичките пролети,
неродени, но осъмнали в сънища с мен.
Аз, повярвала в тях днес неизмислена,
докосвам всяко кътче мечтано във теб.
Във небето, което жадувах с безсъния,
днес танцувам полета си -  любов,
а крилата - твоите длани, низ от трептения,
ме пренасят в моя нов и чуден живот.

© Евгения Тодорова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??