15.12.2023 г., 11:20 ч.  

Приказка за орешкия ходжа 

  Поезия » Хумористична
139 2 2

Не в далечна Камбоджа,

не дори и в скопско,

а при орешкия ходжа,

при нас, в неврокопско

 

в долината на дългите гащи

ходжата да посетиш.

Всеки при него те праща,

мъката си да спестиш.

 

За всяка болест лек знаел.

Накратко: Бил добър лечител.

На болните молитви баел.

За другите пък бил учител.

 

Жените хвърляли товари,

с забрадки, с черни фереджета,

с пъстри, хубави шалвари,

жени на ,,лоши" дереджета

 

влизали в голяма стая.

,,Свали - им казвал - тез шалвари,

свали ги, за да ти побая,

да махна болките ти стари!"

 

На която не е съгласна,

закачените на пирона

посочвал той и гръмогласно

навън от стаята я гонел.

 

Която пък се престраши,

метла й давал, да мете!

И приказката тук свършИ,

и по-натам... не се чете...

 

 

© Исмаил Али Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??