20.05.2005 г., 19:07 ч.

Приказка за С.П.В. 

  Поезия
676 0 1
(посветено е най-великия любовник :) - С. П. В. .Няма жена която да не го е
приемала в себе си )

Той знае чакан е неканен.
Във късна доба, в час потаен
той идва диво,
нощта докосва,
в небето сиво
звезди дамгосва.

Единствен може да запали
от клони черни  бели клади.
Върти главните
над пожарище,
в което дните
изгряват чисти.

Във свойта жажда неразумна
разкъсва изворите шумно.
Скали отронени
край бреговете
удавят спомена
за ледовете.

А сутринта безсилно топъл
в прозорците учтиво хлопа,
да се похвали,
невинно весел,
да те погали
със друга песен.


*С.П.В. -Страстният Пролетен Вятър

© Георги Динински Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??