6.11.2014 г., 21:23 ч.

Приказка за таралежи 

  Поезия » Философска
513 0 4

Приказка за таралежи

           /басня/

 

Лют мраз сковал земята

и всичко се покрило с лед,

а таралежите в гората

се сбрали на съвет.

 

Какво да сторим, за да оцелеем

и как студа до победим?

Единственият изход да успеем

e, ако се обединим!

 

Един до друг да се притиснем

и топлина да си дадем!

Добре, но как да го изпълним –

Нали ще се изпободем?!

 

Ще трябва избор да направим,

и да приемем близостта,

дори да носи малки рани,

животът ни спасява тя!

 

 

 

Извод:

 

Трябва да се научим да живеем с малките рани, причинени от близостта, тъй като топлината, която си даряваме е най-важна!

 

 

 

Любомир Попов

 

© Любомир Попов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • ... ободени, но все пак стоплени...
  • Много точно и поучително. Защо ли напоследък хората не могат да живеят с мира и любовта, които всъщност са им заложени, но ги пренебрегват често!
    Поздрави за стиха, прекрасен е!
  • Мъдрост, подходяща за малки деца, която не е лошо и на възрастните да се напомня.
  • Да така е трябва!!!Много хубав и талантливо написан стих!!!И много поучителен!!!
Предложения
: ??:??