6.05.2009 г., 15:13 ч.

Приказки за живота 

  Поезия
546 0 1

                      Сутрин слънцето изгрява,

                      в далечината вечер то се скрива.

                      Майката с живот дете дарява,

                      живот, от който някой си отива.

 

                       Светът ни е нещо чудно и сложно.

                       Добро до лошо, топло до студено се намира;

                       едното прави другото възможно

                       и всичко винаги се компенсира.

 

                        Ако кажем така, че всичко е в баланс,

                        ще звучи живота прост и неусложнен.

                        А всъщност нищо не се дава без повод във аванс

                        и да значи може друго на следващия ден.

 

                         И всеки сам за себе си разбира

                         кое е лошо и различно гледа на живота;

                         в кое по-точно щастие намира,

                         какво му носи мъка и кое охота.

 

                          Няма вечни неща, вие знаете,

                          както и неща няма безгрешни.

                          Идеалният човек дали го има, познайте.

                          Някому ще прозвучат като приказки смешни.

 

                          Защото идеален няма.

                          Ако ти такъв си... може и да има.

                          В огледалото се намира любовта ти голяма,

                          а воля е опората ти незаменима.

 

 

© Поверително Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??