Сутрин слънцето изгрява,
в далечината вечер то се скрива.
Майката с живот дете дарява,
живот, от който някой си отива.
Светът ни е нещо чудно и сложно.
Добро до лошо, топло до студено се намира;
едното прави другото възможно
и всичко винаги се компенсира.
Ако кажем така, че всичко е в баланс,
ще звучи живота прост и неусложнен.
А всъщност нищо не се дава без повод във аванс
и да значи може друго на следващия ден.
И всеки сам за себе си разбира
кое е лошо и различно гледа на живота;
в кое по-точно щастие намира,
какво му носи мъка и кое охота.
Няма вечни неща, вие знаете,
както и неща няма безгрешни.
Идеалният човек дали го има, познайте.
Някому ще прозвучат като приказки смешни.
Защото идеален няма.
Ако ти такъв си... може и да има.
В огледалото се намира любовта ти голяма,
а воля е опората ти незаменима.
© Поверително All rights reserved.