На времето в забързания бяг,
в най-важната за всеки дума “Ние”,
се крие онзи тежък впряг,
способен да въздигне, или да убие,
вкуса на избора на страст,
с която се посипва всяко изречение.
Дали, щом нужно е, ще спрат
юздите пред погубващото ги значение?
Все пак са кожа от плътта на нрав,
способен пътя да пресича
с едно на ум и с две на глас.
Нима възможно е така да се обича?
© Лина - Светлана Караколева Всички права запазени