Нощта преваля и утрото се ражда,
окъпано от майските лъчи...
блести росата в приказна позлата,
блести света с нова красота...
А в небосвода син – птиците летят
на воля и огласят пролетната шир,
вятърът шуми в листата и вее...
пролетния дъх на свежест и прохлада.
И като ефирна нежност – душата се понася
и къпе се в радостна позлата...
и тъй е ведро и чисто в сърцето
в този хубав, хубав майски ден...
А пролетта усмихва се щастлива
и маха ни с пролетни криле...
© Катя Всички права запазени