28.07.2013 г., 15:55 ч.

Приказно 

  Поезия » Любовна
723 0 5

Приказно


Ти май си търсиш истинска принцеса
с коси от злато, взор - метличина.
Потомствените вождове къде са,
та чакат идеалната жена?
Далеч съм от сълзливите романи,
а принца ми го сгази камион.
И по-добре таксито си да хвана -
не вярвам на дръгливия му кон.
Ще шляпам боса, гола по шосето.
(Принцесите не правели така.
"Какъв кошмар е тази! Погледнете!" -
ще писнат и посочат със ръка.)
Не ям доволно пасти и кроасани,
не пия чай, следобедно кафе.
(А трябва като пипнеш, да се хванеш
за тлъсто, десеткатово вратле.)
Какви принцеси, моля ви се, спрете -
живеем не във приказка на Грим.
Докато осъзнаят се мъжете,
жените все таксита ще ловим.

© Яна Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??