7.04.2012 г., 22:53 ч.

Приключения на плажа... 

  Поезия » За деца
1025 0 27

Вдигна се една вълна,
голяма колкото скала.
Зад татко бързо аз се скрих,
с ръце главата си покрих.

Ама съм един рибар,
рибките ги хващам с чар.
На звънчето дзън-дзън
дърпам чехъл аз навън.

Тате се ухили до забрава.
- При мен тая не минава.
Гледай, сине, риба как ще хвана,
сама ще влезе във капана.

Хвърли лъскава блесна
към голямата вълна.
Дърпа, вади и поглежда,
ококорен вдига вежда.
Какво да види там?
Моят стар хипопотам...


(с обич за Симо)

© Елeна Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??