1.09.2018 г., 1:14 ч.

Приличаш ми 

  Поезия » Друга
863 3 2

На огнен пламък ми приличаш.
На кокиче във пръста.
На пролетта която си облича 
дрехите, като листа.

 

На чаша вино и на бряг.
На дъжд през май и на небе.
Ето го, навънка пак,
кацна гълъбчето да кълве.

 

И на него ми приличаш.
И като него долетя.
Да, ти трябва да обичаш.
Приличаш на букет цветя.

 

А понякога на зима.
На есента замислена навън.
На кратка, нереална рима.
Госпожице, приличаш ми на сън.

 

От който не желая да се будя, 
защото после няма да заспя,
и те гледам, и се чудя,
ще те виждам ли като умра.

 

Аз знам, че има възкресение.
Понякога на него ми приличаш.
А днес приличаш на стихотворение, 
в което някой винаги обичаш.

© Джон Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • "Аз знам, че има възкресение.
    Понякога на него ми приличаш.
    А днес приличаш на стихотворение,
    в което някой винаги обичаш."
    Този куплет направо разбива. Много, много думи произлизат от всяко изречение, което си вплел.
  • Браво!
Предложения
: ??:??