5.08.2007 г., 21:02 ч.

Прилика (Призма 43) 

  Поезия
1230 0 4


"Страхувам се,
да не ме грабне изведнъж…"
Маги

Прилика

Не се разсърдва отведнъж -
винаги предупреждава.
БилО със вятър или с дъжд,
но знак ни дава.

Прилича малко на... Жена -
реве си. Без причина.
Нежно, че и ласкаво е - да.
А сред дълбоко - плитчина!

Когато се разсърди, най-добре е
да бъдеш под капчука.  ;)
Обсебващо и вечно. Променливо. Море!
И приликите свършват тука.
*
Морето...

Не се разделяш изведнъж -
години продължава.
Връз урагани, самота и дъжд -
мечтите ни за Дом остават...

15 Март 2004, Ломбо Есте.

© Симеон Дончев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??