12.08.2020 г., 19:36 ч.

Принцът 

  Поезия » Хумористична
618 1 1

 

Аз чаках, мисля,
твърде дълго време,
да се сети принца,
с кон да дойде, 
да ме вземе.

 

Аз чаках много време
и дълго го премислях.
С принца мой очакван
планове измислях:

 

Как тичаме в гората,

гониме се голи,
далече от живота,
от злоба и неволи.
...

 

Аз чаках ли,
но не дочаках.
В мене нещо се прекърши.
И точно да започне, 
то взе, че рязко свърши.

 

Аз вече принц не чакам.

Настъпи друго време.
Мъже се срещат още,
пък принцът нека дреме.

 

Е.Х.12.08.2020

© Елмаз Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??