19.11.2017 г., 17:03 ч.

Приспивна песничка 

  Поезия » За деца
652 0 3

           Автор: Генка Богданова

 

 

На „губера“ зелен,

край ручейче звънливо,

прекрасно цвете спи.

С глас топъл, кадифен,

едно гълъбче сиво

му песничка реди:

“Гу-гу! Гу-гу-гу...

Поспи, детенце сладко!

Над тебе мама, татко,

с безкрайна обич бдят.

Заспи, детенце мило,

над люлката от свила

вълшебници летят!

Гу-гу! Гу-гу-гу...

Две късчета небесни

под гъстите ресници

                  забулил е сънят.

Сънувай смях и песни,

сънувай пъстри птици

над тебе как кръжат!”

Гу-гу, гу!

Спи, детенце сладко!

                  Над тебе мама, татко

с обич нежно бдят!

© Генка Богданова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??