Хайде, спи ми, детенце,
под щастлива звезда,
и завий се с листенце
от добрата бреза.
Ще те милва, детенце,
кротка, мила сърна,
във съня си, детенце,
все ще виждаш зора.
Най-красива и светла,
като твойте очи,
сътворена за тебе
и дошла отпреди...
А орисници взели
във ръцете цветя,
ще нареждат за твойта
най-прекрасна съдба.
Хайде спи ми, детенце,
че нощта преваля.
А Луната те пази
и звезда те приспа...
© Валдемар Всички права запазени