31.10.2007 г., 8:48 ч.

Пристъпва 

  Поезия
549 0 6


Пристъпва тихо вечерта
и гасне слънцето в копнежа.
Звездите се запалват, лунна нощ,
тихичко пеят щурците.

Теменужка обори глава,
в сън дълбок скри се кокиче.
Всичко живо в своя дом приюти се.
Само светулка броди с фенрче в нощите.

Пристъпва тихо вечерта,
тихо изгряват мечтите.
И аз те търся в съня,
като светулка, която търси мечтите!

Какво е светлина, свобода?
Мираж е, на жаден, в пустиня,
да открие живот в чаша вода,
да открие в нощ тъмна звездите.

И зарята от милиарди лъчи,
пробождат нощта и звездите.
Падат те мъртви с нощта,
възкръсва деня за мечтите.

© Краси Иванов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??