Ще остържеш душата си с камъни.
Ще те мие, просмукано, мокрото,
от вълните, в морето на времето
и изтривайки в себе си спомени,
ще пожертваш от тебе желаното.
Ще сънуваш в постеля от тръни,
свойто Аз ще попиваш през рани.
Ще слепееш от светлото в нощите
и изгаряйки, в клади под слънцето,
ще приемаш духа си на порции.
© Никодим Всички права запазени
финалът - поне в този му вид - не...