Отрежете крилете ми.
Насолете ми раните
от загърбени мигове свидни.
Начупете ръцете ми -
не прегърнах ни мама,
нито татко пред път към звездите.
И разбийте гърдите ми -
скъпослов неизречен
глъхне там като лед по камбана.
Накажете нозете ми -
че от бяг към Далечност
нелюбим за рода ще остана.
Не щадете очите ми -
заслепени горещо
те не спряха пред знака "Илюзия"...
И последната дума?
Оставете сърцето ми,
разранено от грешки и трусове.
Вместо сетна награда
ще преплува то някак
мрак и ад, невъзвратното даже.
Да прегърне пак прага
на който го чакат
и едничко "Простете" да каже.
© Стефан Всички права запазени