Куцукал си късметът ми на равното,
не смеел някой друг да изпревари.
Страхувал се да наруши забраната
и стане пръв сред всички божи твари.
Но с радост ръкопляскал на смелчаците,
мечтаел в своя сън да ги догони.
Старейшините вярвали във знаците,
орисали съдбовните пагони.
Съдбата ми тогава се ядосала,
подгонила по стръмното късмета
и днес е пръв. Излишни са въпросите -
звездата си превръщай сам в комета.
© Мария Панайотова Всички права запазени
Радваш ме!