14.04.2005 г., 21:30 ч.

Притча за терзания 

  Поезия
860 0 2



И гордост, алчност, гняв и воля,
и дързост, болка и мечта,
и огън, дъжд, земята и праха,
и пепел, дим в устата на врага.
И злоба, злоба, злоба и тревога,
и обич, съвършената, към теб.
Къде роди се, Дяволе Небесен,
къде остави да пламтя?
Къде угасна в мен, така наречен,
"безличен колизеум на греха"?
И бягам, скачам, себе си подмятам,
и плача, съдя и тъжа.
Не мога да се справя с теб обречен,
порочен Демон-Любовта!

© В Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • В Любовта противодействието не е необходимо да съществува. Необходимо е само чувствата да са константна величина. Лелеее.. колко е хубаво да си затворник в килия от емоции..
  • Поздравления,разбира се ,че ще се справиш!
Предложения
: ??:??