ПРИТЧА ЗА ВИНАТА
Люба Кулезич за България:
"Тя е застрашена да бъде заличена от тези,
които са готови за излапат и слънцето!"
Из предаването на Нова телевизия
"На светло" - 02.11.2014
Видяхте ги, нали? Те с хищни зъби
разкъсаха на слънцето снагата.
Небесната покривка, с кръв поръбена,
потрепваше като крило в тревата.
Без маска, настървената порочност
заръфа с ярост разжарени късове,
а сиирджии, с вой във нож наточен,
се скупчиха до същността им мръсна.
Всеядните търбуси на вселената
безцеремонно глътнаха светилото.
Сега сме в тяхното летоброене,
с небе по-черно и от цвят мастилен.
Разбрахте ли? Дори без нож в ръката
сме съучастници във заколение.
Това е тъжна притча за вината
на примиреното ни поколение.
03.11.2014
© Мария Панайотова Всички права запазени